Dnes je 27. dubna 2024, svátek slaví Jaroslav

Sport ve škole

Sportovní aktivity na naší škole mají důležitou úlohu, neboť všichni víme, že právě v dnešní době, kdy  děti tráví převážnou část svého volného času u počítačů a mobilních telefonů, je velice nezbytné podporovat všestranně zaměřenými aktivitami vztah žáků ke sportu a pohybu.

Sportovní soutěže

Sportovní liga základních škol

Sportovní liga je celoroční sportovní  soutěží, do které se zapojují školy se svými týmy a aktivně se podílejí i na organizaci.  Sportovní liga se skládá se z těchto sportovních disciplín: stolní tenis, florbal, šplh, basketbal, přehazovaná, přespolní běh, bowling, minivolejbal, pétanque a ringo. Naše škola se pravidelně účastní a dosahuje velmi pěkných výsledků.

McDonald´s Cup

McDonald´s Cup je největší školní fotbalový turnaj v Česku a naše škola se pravidelně do této soutěže zapojuje. Ač jsme malá škola, úspěšně se umisťujeme – viz 3.místo žáků v krajském kole.

Sazka Olympijský víceboj

Sazka Olympijský víceboj je největší školní sportovní projekt v České republice. Děti soutěží ve všestranně zaměřených disciplínách a na konci svého snažení získají Olympijský diplom. Součástí je též možnost výhry Dne s olympionikem, kterého se nám podařilo již dvakrát získat a naše děti měly možnost seznámit se s olympionikem Vavřincem Hradílkem a Ilonou Burgrovou.

ČEPS Cup

Turnaj základních škol ve florbale je již nedílnou tradicí našeho sportovního zápolení. V tomto školním roce výborné postupující místo vybojoval tým dívek a postoupil do krajského kola.

ČD – školní basketbalová liga

Ve školním roce 2019/2020 jsme se zúčastnili největší basketbalové soutěže pro školy a postoupili ze sokolovské skupiny do západočeského semifinále, které ukončilo naši cestu krásným leč nepostupujícím druhým místem. Byl to velký úspěch pro naši školu, která se dokázala prosadit v konkurenci mnoha velkých škol.

Sportovní kurzy

Kromě sportovních soutěží se naše děti také pravidelně účastní sportovních kurzů.

Plavecký výcvik

Je určen pro žáky 3. a 4. ročníku a koná se v plaveckém bazénu v Sokolově. Tam děti jezdí jednou týdně a navštěvují deset dvouhodinových lekcí. 

Lyžařský výcvik

Týdenního pobytu v horách se mohou zúčastnit všichni žáci již od prvního ročníku. Dokonce i v případě, že nemají lyžařské vybavení – to je možno si vypůjčit na místě. Výuka je pak vedena lyžařskými instruktory. 

Bruslení

Naši žáci mají jedinečnou možnost bruslení na zimním stadioně v Sokolově, kde se nám daří pro ně zajistit ledovou plochu na několik dopoledních bruslení, aby měli možnost se naučit i tomuto sportu. Díky rodičovské pomoci se škole daří zajistit brusle a přilby pro žáky, kteří tuto výbavu nemají, a tak se mohou zúčastnit všichni.