Dnes je 25. dubna 2024, svátek slaví Marek

Škola v přírodě s lyžařským výcvikem

9. až 14. ledna se naši žáci účastnili společně se svými učiteli školy v přírodě spojené s lyžařským výcvikem.

9. až 14. ledna se naši žáci účastnili společně se svými učiteli školy v přírodě spojené s lyžařským výcvikem. Pojďme si připomenout, jak probíhaly jednotlivé dny:

NEDĚLE - Po příjezdu a ubytování jsme šli společně obhlédnout sjezdovku a vyzkoušet lyže s botami. Pak nás čekala výborná večeře a večer plný her.

PONDĚLÍ - Děti začali trénovat na lyžích, bylo to super. Skupina bobařů si také užila sněhu a dlouhých sjezdů. Odpoledne se všichni hodinku věnovali škole a po večeři si zazpívali s kytarou.

ÚTERÝ - Parta bobařů se vydala na průzkumnou misi. Objevili další místa pro parádní bobování a našlapali pěkných pár kilometrů. Lyžaři pokračovali ve výcviku a poprvé už i začátečníci sjížděli velkou sjezdovku. Všichni se s ní statečně poprali.

STŘEDA - Lyžaři na svahu stále dělali velké pokroky a sjížděli dlouhou sjezdovku se stále větší grácií. Bobaři pokračovali v průzkumu a ubobovali další "hustej" kopec. Odpoledne přijela vzácná návštěva, pan starosta s p. Žáčkem a naše paní ředitelka. Pan starosta s radostí viděl nadmíru spokojené děti a konstatoval, že peníze investované do ŠKOLY V PŘÍRODĚ, stály rozhodně za to. 

ČTVRTEK - Lyžaři po dopoledních sjezdech završili svůj výcvik závěrečnou soutěží ve slalomu na čas. Měli jsme velkou radost, protože všechny děti - úplní začátečníci i "lyžaři“ zvládli slalomový sjezd na jedničku. Bobaři si užili bobovačku a odpoledne stavěli sněhuláky a jiné fantazií stavby ze sněhu. Náš úžasný pobyt jsme zakončili hodnocením s odměnami. Zvláštní ocenění získaly naše skvělé paní kuchařky a to Řád zlaté vařečky. Jejich kuchyně byla po celou dobu báječná a nadstandartní. Pak už nás čekalo balení a příprava na zítřejší cestu domů.

PÁTEK - Před odjezdem domů si tentokrát užili bobovačku všichni a byla to paráda. Po vyklizení pokojů už na nás čekal autobus, který nás odvezl domů.